13-12-04

Het was weer zover!

Het nationaal congres van het Vlaams Belang vond weer plaats in de overvolle stadsschouwburg in Antwerpen. En zoals altijd was uw plaatselijke afdeling trouw op post.

 

Het plaatsgebrek in de schouwburg is stilaan een traditie aan het worden. Er weerklonken spontaan enkele kreten van opluchting toen Dewinter beloofde om volgend jaar het Sportpaleis te reserveren voor deze heuglijke gebeurtenis. De toon was meteen gezet. 

 

Sprekers van dienst waren Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke.

De eerste stak een tirade af tegen de toetreding van Turkije tot de EU. “Turkije voor de Turken! Maar Europa voor de Europeanen en Vlaanderen voor de Vlamingen!!”

Hij verzekerde alle aanwezigen ook dat het ondemocratische cordon sanitaire doorbroken zal worden bij de volgende verkiezingen in 2006. “We bewijzen dat we het aankunnen, kijk maar naar Deurne. Tastenhoye doet het daar uitstekend. In 2006 is heel Vlaanderen aan de beurt!”  

 

Annemans had vooral kritiek op Robert Stevaert, die zich om de sympathiekste te zijn Steve Stevaert laat noemen. Het bezoek van Robert aan Cuba heeft hem blijkbaar geen goed gedaan. Hij zal het Vlaams Belang alleen nog maar ‘VB’ noemen. Volgens Gerolf een interessante taalkundige zaak. “Want VB betekent ook wel voorbeeld en Stevaert beschouwt ons blijkbaar als dusdanig.” Maar hij stelde de rode partijdictator meteen gerust. “Wij verlagen ons niet tot dat niveau, we zullen de mensen dan ook niet oproepen om de heer Steve Stevaert met zijn initialen te noemen.”

Luid applaus voor het kamerlid die nog even zei wie er nu precies bij het Vlaams Belang hoort. “Als u vindt dat de Vlaamse transfers naar Wallonië moeten stoppen en als u uw gedachten niet laat bepalen door de Belse staat, dan bent u een man, dan bent u een vrouw voor het Vlaams Belang!”

 

Als laatste kwam de net verkozen voorzitter van het Vlaams Belang het podium op. Frank Vanhecke kreeg een staande ovatie van de aanwezigen om hem te feliciteren met zijn grandioze overwinning. Hij nam maar liefst 94% van de stemmen voor zijn rekening! Een score waar rood en lichtblauwe Somers ongetwijfeld jaloers op is.

Tot slot mocht onze voorzitter Albrecht Cleymans samen met alle andere lokale voorzitters het podium betreden en de Vlaams Belang vlag voor Berchem in ontvangst nemen.

 

Om af te sluiten een receptie om te verbroederen met mede-Vlamingen en om het glas te heffen op een succesvol congres!

 

Tot de volgende keer!


20:08 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.