28-01-05

Berichten uit de districtsraad – De Eglantier zijn voortuintje.

Jaren is er in Berchem samen met grote broer Antwerpen gesleuteld geweest aan een jeugdbeleid en één van die punten oordeelde dat in de Groenenhoek een jeugdhuis moest komen.

Ook vonden de groenen! dat er in diezelfde groenenhoek teveel voortuintjes zijn die een verharding hebben om bijvoorbeeld hun auto te parkeren .

 

Op het eerste zicht zou je zeggen ‘wat heeft het ene met het andere te maken’, welnu hier komt het:

De geitewollensokken (groenen) traden zo agressief op en dreigden met boetes en bouwpolitie zodanig dat er een actiecomité ontstond rond de voortuintjes .

Tegelijk begon men met de verbouwingen van het jeugdhuis de Eglantier en wat viel ons op : daar deden ze de voortuin weg om een fietsstalling te bouwen met verharde ondergrond en wat deden de groenen : NIETS .

 

Dus de burger werd onder druk gezet en het district mocht zijn gangetje gaan .

Hierop stelde het VB een mondelinge vraag aan het college over deze hele situatie en deze antwoordde bij monde van dhr Radar dat men een stukje groen zocht om aan te kopen en te beplanten ter compensatie van die voortuin .

Volgens onze fractie onzin maar ja .

 

Maanden verstreken en niets meer te horen of te lezen hierover want met goed nieuws uit Berchem is de pers altijd ter plaatse en over dit onderwerp, nada!

Dit onderwerp legden wij met een mondelinge vraagstelling dus terug op tafel tijdens de raad van 26.01.2005 .

Hieraan had men zich duidelijk niet verwacht en dhr Radar voelde zich wat ongemakkelijk hierbij en moest toegeven dat het wat moeilijk lag en ‘we zijn nog aan het zoeken’. Kortom, nogmaals nada!!.

En idem voor de groenen wat zeiden zij : NIETS.

 

Van Bogaert Jeroen

 

Fractieleider Berchem06:52 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.