29-01-05

Optocht tegen zinloos geweld!

Het Comité Glenn Wijnants organiseerde voor de tweede keer een stille mars tegen zinloos geweld, een probleem dat zich spijtig genoeg verspreidt als een virus. Met de optocht wilden de initiatiefnemers alle slachtoffers van (zinloos) geweld herdenken en de aandacht vestigen op de huidige problemen. Ondanks de koude en het vroege vertrekuur kunnen we toch spreken van een groot succes.

We stonden al paraat om 18u. De mars zou pas beginnen om 19u, maar beter te vroeg dan te laat, nietwaar? Iedereen kreeg een witte ballon en in het gezelschap van Filip Dewinter en het voltallige(!) bestuur van Vlaams Belang Berchem  - en nog 700 andere mensen, familie, vrienden en sympathisanten van slachtoffers -  trokken we naar café Beveren, op de Scheldekaaien, de plek waar Glenn Wijnants werd vermoord. Alle ballonnen gingen de lucht in om de hoop en wens uit te drukken dat niemand meer slachtoffer zal worden van zinloos geweld. De tocht zette zich verder naar de St. Jansvliet.

Daar hield men enkele toespraken om de nagedachtenis van Glenn en alle andere slachtoffers van zinloos geweld te herdenken en het systeem aan te klagen. Albrecht Cleymans, voorzitter van het Vlaams Belang Berchem én van het Veiligheidscomité Groenenhoek, besteeg als derde het podium  (na de schoonzus van Glenn Wijnants en de zus van Melissa Van Loo)  om het woord te doen uit naam van de slachtoffers van de steekpartij die een week geleden in Berchem plaatsgreep. Hij had scherpe kritiek op de huidige gang van zaken. “De overheid doet niet genoeg om zinloos geweld te bestrijden. Vorige week vielen 3 allochtone jongeren 2 Berchemaren aan -beiden hebben levenslange letsels, fysiek, maar nog veel erger :  onherstelbare littekens op hun ziel - en ondanks enkele duidelijke getuigenverklaringen zijn er nog geen verdachten verhoord. De overheid moet dringend iets doen.”  

Ondanks de oproep om geen ‘politiek gerelateerde’ spandoeken of kleding mee te nemen tijdens de optocht, was er toch een onverlaat die verscheen met een jas van de VLD jongeren. Maar dat doet er niet echt toe, want het belangrijkste is dat de boodschap werd overgedragen: Nooit meer zinloos geweld! Wij willen gerechtigheid voor Melissa Van Loo, Glenn Wijnants en alle andere slachtoffers


12:07 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.