19-04-05

Rellen in Berchem

Afgelopen weekeinde waren er zware rellen in Berchem met maar liefst 200 (sic) allochtone jongeren in de hoofdrol. De oorzaak? Een banaal verkeersongeval…
Een  37 jarige Turkse vrouw zou het verkeer gehinderd hebben terwijl agenten een aanrijdingformulier invulde. Deze vrouw – die stevig weerwerk leverde - moest dan ook door de politie naar het voetpad gebracht worden. Dit was blijkbaar niet naar de zin van enkele jongeren. Van overal doken groepjes allochtone jongeren op en zij bestookten de politie met volle drankflesjes en blikjes! Ter versterking werden er 20 patrouillewagen opgeroepen. 3 agenten raakten gewond en 2 jonge relschoppers werden opgepakt. Deze aanhouding zorgde voor veel onbegrip (begrijpen wie kan) waardoor er zondag nog een gespannen sfeer heerste in Oud-Berchem.

Het Vlaams Belang Berchem reageert
geschokt op deze gebeurtenis en betreurt dat het zo weinig media-aandacht heeft gekregen. Uiteraard past deze rel niet in de ‘goed-nieuws-show’ van de ‘democratische’ partijen en media.

Wij stellen eens te meer het nut van een multiculturele samenleving in vraag!
 
Kristof De Bock06:16 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-05

Vlaams Belang Berchem bezoek markten

Ondanks het soms gure weer waren we deze week op een paar markten te vinden. We stonden er om balpennen en notaboekjes van ‘Een hart voor Antwerpen’ aan de mensen uit te delen. Deze werden dan ook met veel overtuiging in ontvangst genomen. Soms werden we zelfs aangesproken door mensen die ons een hart onder de riem wilden steken: een ware opsteker, zo’n jaar voor de verkiezingen!

Via deze marktbezoeken wilden we ten eerste het contact met de Berchemenaar opzoeken en ten tweede de campagne ‘Een hart voor Antwerpen’ van het VB Antwerpen wat naambekendheid geven. Beide zaken zijn gelukt en daarom kunnen we wel spreken van een geslaagde actie!

 


Wenst u ook enkele balpennen en/of notaboekjes van ‘Een hart voor Antwerpen’? Klik dan snel even hier!

Kristof De Bock13:14 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-05

Vlaams Belang Berchem op ‘Blokwatch’

Blokwatch, u kent het waarschijnlijk wel. Een organisatie van enkele extreem linkse personen die het doen en laten van het Vlaams Belang nagaat. Dat ze daarbij vaak een loopje met de waarheid nemen en zaken uit hun verband rukken, nemen we er gerust bij! Het is tevens ook een website waar verteld wordt dat we respect moeten hebben voor de holocaust slachtoffers en dat het gevaarlijk is om die zaken daaromtrent te minimaliseren. Gelijk hebben ze! Maar is het dan niet zeer tegenstrijdig dat die site vol cartoons en spotprenten staat met swastika’s en white power tekens? Staat het gelijkstellen van de NSDAP aan het Vlaams Belang niet gelijk aan het minimaliseren van die zaken? Maar goed, tot daar de achtergrond van Blokwatch.

Op die webstek staat dus een
artikel over ons. Ze hebben namelijk het verslag over onze vlaggenactie integraal overgenomen (zeer sympathiek en origineel is dat…). Zij vinden het blijkbaar lachwekkend dat wij zoiets organiseren. Blijkbaar ligt ons gevoel van humor op een hogere golflengte, want wij zien er de humor niet van in…. Het Vlaams Belang wil nu eenmaal de kloof met de burger dichten en via dit soort activiteiten houden wij contact met de Berchemenaar. Als Blokwatch ons dus eens zou kunnen vertellen wat ze daar zo satirisch aan vinden!?

Langs de ene kant vinden we het zeer flauw en laag bij de grond van Blokwatch om een artikel zomaar volledig over te nemen en het een beetje belachelijk te maken. Langst de andere kant danken wij hen voor de gegeven publiciteit.

Kristof De Bock


21:17 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vlaams Nationaal Zangfeest

Op 24 april 2005 organiseert het ANZ weer zijn jaarlijkse Zangfeest! Onder het motto ‘Dit is de tijd’ wordt er weer samen gezongen, gejuicht, geroepen en gelachen! Vele strijd-, kinder- en kleinkunstliederen zullen de revue weer passeren.

Maar ook de toespraak van ANZ voorzitter Bruno Valkeniers zal dit jaar niet ontbreken: de (niet!) splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, de sociale zekerheid en 175 jaar België, allen zeer hete hangijzers in de Vlaamse politiek!

Wil je meer weten over welke liederen er gezongen worden, hoeveel de kaarten kosten en vanwaar er in Vlaanderen bussen vertrekken? Neem dan snel eens een kijkje op
www.zangfeest.org.


Praktische Informatie

68ste Vlaams Nationaal Zangfeest
zondag 24 april 2005
Sportpaleis Antwerpen - 14.30 uur
voorprogramma : 14.00 uur


Meer info

info@anz.be

10:21 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-05

De vlaggenactie van het Vlaams Belang Berchem heeft succes !

Op 26 maart mocht onze Berchemse voorzitter, Albrecht Cleymans, een leeuwenvlag overhandigen aan het kersverse bruidspaar Robert Dieltiens en Lutgard Hollevoet.

 

Tijdens hun receptie in Taverne Classics op de Diksmuidelaan overhandigde hij de leeuwenvlag aan het koppel zelf, de genodigden kregen balpennen en notaboekjes met een  "Hart voor Antwerpen".  Deze werden met veel plezier in ontvangst genomen !

 

Langs deze weg wenst de Vlaams Belangafdeling Berchem het bruidspaar nogmaals veel liefde en geluk toe.


14:01 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-04-05

1 mei manifestatie: Werk in Eigen stad!

Het Vlaams Belang Antwerpen wenst u uit te nodigen op haar 1-mei manifestatie. Onder de slogan ‘werk in eigen stad’ komen wij om 11 uur samen aan de ingang van de luchthaven in Deurne (Luchthavenlei). Naast de sprekers Jan Penris en Filip Dewinter zal er ook een bloemenhulde gehouden worden aan het standbeeld van Jan Olieslagers.


Waarom organiseert het Vlaams Belang deze manifestatie?
- Antwerpen zit met een werkloosheidsgraad van 16%, dat is bijna twee keer zo hoog als in de rest van Vlaanderen (8,5%). Dit komt neer op 32.500 werkloze Antwerpenaren!

Het Vlaams Belang ijvert daarom ook voor:

  1. Een splitsing van de sociale zekerheid
  2. Organisatie van een eigen Vlaamse fiscaliteit
  3. Werk voor eigen volk eerst beleid
  4. De vestigingstaks die afgeschaft moet worden
  5. Het aanmoedigen van tewerkstelling in eigen stad


Wees er bij op 1-mei!

10:35 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |