14-06-05

Nieuwe inwoner!?

Op zaterdag 28 mei stelde het districtshuis zijn deuren open. Dit was vooral bedoeld voor de nieuwe inwoners maar iedereen was welkom. Alle nieuwe inwoners die in 2004 en 2005 in Berchem waren komen wonen kregen een uitnodiging. Ikzelf ben vorig jaar verhuisd naar de deur ernaast (woon sinds 5 jaar in Berchem) maar kreeg ook een brief als nieuwe inwoner. Zo, als we hen mogen geloven komen er veel nieuw inwoners bij in Berchem...


Bij het binnenkomen kregen we een welkomstpakket met o.a. een stratenplan, bewonersgroepen, adressen van districtscollege en raadsleden, gratis lidgeld voor de bibliotheek, woon- en werkgids en natuurlijk moest de A niet onderbreken als sticker, pin..

Natuurlijk vind ik die van ons Hart voor Antwerpen veel schoner en zal die dan ook met trots dragen en vraag U hetzelfde te doen !


Vervolgens mocht ik de 1ste en 2de verdieping gaan verkennen. Tot mijn grote verbazing kun je op de 2de verdieping een speciale balie vinden voor allochtone verenigingen. Als je de balie moest zoeken voor Vlaamse verenigen, zoek dan niet verder want die bestaat niet.

Buiten stonden er ook enkele kramen, Oxfam mocht natuurlijk niet onderbreken en nog wat van die linkse en multi-kraampjes.


Het laatste gedeelte mochten we de cafetaria bezoeken. Had trouwens gratis bonnetjes gekregen voor een pannenkoek en een drankje als zogezegd nieuwe inwoner. Buiten dit kon je ook Marokkaanse en Turkse hapjes krijgen. Onze allochtonen medebewoners moesten zich natuurlijk ook thuis voelen.

 

 

Elke Pardon


18:01 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.