29-06-05

Prettige vakantie

Voor de studenten en scholieren zijn er betere tijden aangebroken. Na alle stress en spanning die de examen met zich mee hebben gebracht, komt eindelijk die welverdiende zomervakantie eraan! Het belooft – volgens de weersvoorspellingen – wederom een zeer warme zomer te worden!

Natuurlijk zijn het niet alleen de studenten die een goede vakantie verdienen. We hopen dan ook dat iederéén zalig kan genieten van een zomers terrasje hier of in het buitenland.

Hou uiteraard ook de kalender van het Vlaams Belang in het oog en mis zodoende geen enkele activiteit!

Een prettige vakantie gewenst!

Vlaams Belang Berchem

16:56 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-05

VBJ-Berchem op de braderij !

Zoals vele van jullie wel gemerkt hebben, stonden we afgelopen weekend met een kraampje op de Diksmuidelaan. We stonden daar met vlaggen, polo’s, T-hemden, zelfklevers, folders, enz, enz. Via deze manier wilden we op een positieve manier naar buiten komen. Ook de mensen in Berchem hebben kunnen zien dat VBJ niet die fascistische en racistische jongeren zijn waarvoor wij al te vaak worden afgeschreven in de media!

Met de weergoden aan onze kant beleefden we een fantastisch weekend. Op enkele negatieve reacties na (wat uiteraard moet kunnen in een democratie, niet iedereen moet met ons akkoord gaan), hoorden we enkel positieve geluiden van de mensen. Moesten het nu verkiezingen zijn en we gingen voort op de reacties van de mensen, dan werd het weer een zogenaamde ‘zwarte’ zondag!

s42008127rr.jpg

Aan het aantal verkochte leeuwenvlaggen is het te merken dat het Vlaamse bewustzijn bij vele mensen begint door te dringen. Een evolutie waar VBJ natuurlijk alleen maar blij mee kan zijn. Wij hopen dan ook dat de leeuwenvlag op 11 juli massaal wordt buitenhangen.

Dit is zeker niet de laatste actie die u van ons mag verwachten. Onder de noemer Jong, Vlaams en Rebels gaan we gewoon door met het voeren van acties, organiseren van vormingsavonden en het houden van VBJ-café’s.

Wenst u op de hoogte te worden gehouden van onze activiteiten, stuur dan ja gegevens door naar vbj_berchem@hotmail.com.

Vlaamse groeten

Vidkun Deprins                    Kristof De Bock                    Machteld Torfs
Voorzitter                             Secretaris                             Penningmeester
VBJ-Berchem                      VBJ-Berchem                       VBJ-Berchem
s42008079wm.jpg 

12:26 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-05

11 juli, hang je vlag buiten!

 

Beste inwoner van Berchem.

Binnen minder dan een maand is het weer zover :  11 juli, onze feestdag! We herdenken de slag der gulden sporen, de Vlaamse overwinning op het Franse leger in 1302.  Net zoals toen moet Vlaanderen ook nu nog opboksen tegen een sterk Franstalig front mede door de zwakheid van onze Vlaamse meerderheidspolitici.

Het Belgische regime is de doodsteek voor de Vlaamse welvaart.  Vlaanderen moet niet weten van schijnmaatregelen zoals federalisme of confederalisme.  Neen, Vlaanderen heeft nood aan onafhankelijkheid !  Enkel op die manier zal er een einde komen aan de onrechtvaardige miljardentransfers  (€ 11 miljard per jaar)  naar Wallonië.  Vlaanderen kan zo eindelijk een eigen sociaal beleid voeren én is men verlost van elke
communautaire spanning!


Ben je ook van mening dat Vlaanderen meer verdient dan wat het nu heeft in de Belgische constructie ?  Laat het dan merken en hang op 11 juli je Vlaamse Leeuw buiten !  Wees trots op je Vlaamse identiteit en laat dat ook merken.  Elke leeuwenvlag buiten is als een kleine overwinning op het Belgische regime !

 

Heb je nog geen vlag? Bestel er dan zo snel mogelijk één  (via de webstek van Vlaams Belang Nationaal, op de vele activiteiten, in het lokaal Vlaams Belang-secretariaat, in een Vlaamse Beweging winkel,…) !

 

Vlaanderen onafhankelijk !
België Barst !

 

Kristof De Bock

10:54 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-05

Nieuwe inwoner!?

Op zaterdag 28 mei stelde het districtshuis zijn deuren open. Dit was vooral bedoeld voor de nieuwe inwoners maar iedereen was welkom. Alle nieuwe inwoners die in 2004 en 2005 in Berchem waren komen wonen kregen een uitnodiging. Ikzelf ben vorig jaar verhuisd naar de deur ernaast (woon sinds 5 jaar in Berchem) maar kreeg ook een brief als nieuwe inwoner. Zo, als we hen mogen geloven komen er veel nieuw inwoners bij in Berchem...


Bij het binnenkomen kregen we een welkomstpakket met o.a. een stratenplan, bewonersgroepen, adressen van districtscollege en raadsleden, gratis lidgeld voor de bibliotheek, woon- en werkgids en natuurlijk moest de A niet onderbreken als sticker, pin..

Natuurlijk vind ik die van ons Hart voor Antwerpen veel schoner en zal die dan ook met trots dragen en vraag U hetzelfde te doen !


Vervolgens mocht ik de 1ste en 2de verdieping gaan verkennen. Tot mijn grote verbazing kun je op de 2de verdieping een speciale balie vinden voor allochtone verenigingen. Als je de balie moest zoeken voor Vlaamse verenigen, zoek dan niet verder want die bestaat niet.

Buiten stonden er ook enkele kramen, Oxfam mocht natuurlijk niet onderbreken en nog wat van die linkse en multi-kraampjes.


Het laatste gedeelte mochten we de cafetaria bezoeken. Had trouwens gratis bonnetjes gekregen voor een pannenkoek en een drankje als zogezegd nieuwe inwoner. Buiten dit kon je ook Marokkaanse en Turkse hapjes krijgen. Onze allochtonen medebewoners moesten zich natuurlijk ook thuis voelen.

 

 

Elke Pardon


18:01 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-05

Polderfamiliedag

Gisteren organiseerde de afdeling Bezali (Berendrecht – Zandvliet – Lillo) een heuse Polderfamiliedag. Op deze gezellige middag konden de mensen genieten van een heus voetbaltornooi en van het gezellig samenzijn met gelijkgezinden. Ondanks het wisselvallige weer was er toch een grote opkomst! Ook van onze afdeling waren er een paar aanwezig.

Om de dag compleet te maken waren er vele kopstukken van de partij aanwezig. Naast Filip Dewinter waren ook Marie-Rose Morel en de nationale voorzitter Frank Vanhecke van de partij! Ze dronken samen met de militanten en sympathisanten een ‘pint aan den toog’ en poseerden bereidwillig voor de mensen die met hun op de foto wilden. Nogmaals laat het Vlaams Belang zien dat het de kloof met de burger wil dichten en dat wij de échte partij van het volk zijn.

Als afsluiter van de dag overhandigde Filip Dewinter de beker aan de winnende ploeg.

Het was een meer dan geslaagde dag!

Kristof De Bock15:13 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-05

Het Antwerps Nieuws niet ontvangen ?

Het Antwerps Nieuws niet ontvangen ?

Soms krijgen wij klachten van Berchemenaars die het blaadje van het Vlaams Belang Antwerpen – het Antwerps Nieuws -  niet in hun bus krijgen. Aangezien De Post het AN verdeelt kunnen wij daar weinig controle op uitoefenen. Soms zijn het zelfs volledige buurten die vergeten(?) worden.  

Om dit probleem een beetje in kaart te brengen vragen wij aan u het te melden indien het AN niet in uw bus valt.
Telkens er een nieuw Antwerps Nieuws verdeeld gaat worden zullen wij dat op onze weblog aankondigen. Zodoende kan u de brievenbus in het oog houden en kijken of u het AN wel/niet ontvangen heeft.

Moest u het dan niet gekregen hebben, dan kan u dat op onderstaand telefoonnummer/e-post adres melden.

Wij danken u voor uw medewerking.

Kristof De Bock


Meldpunt:
Albrecht Cleymans (Voorzitter Vlaams Belang Berchem)
03/321.50.17
0485/62.24.15

albrechtcleymans@hotmail.com
vlaamsbelangberchem@hotmail.com

14:30 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-05

Vragenlijst afgenomen in de Appolostraat

Naar aanleiding van enkele klachten en enkele verkeersongevallen (één zelfs met dodelijke afloop) besloot het Vlaams Belang Berchem een enquête te houden. De vragen werden afgenomen in de buurt van de feestzaal in de Appolostraat.

De resultaten:

8 ingevulde vragenlijsten werden binnengebracht

 

Vragenlijst :

 

Veroorzaken de bezoekers van de feestzalen in de Apollostraat overlast in verband met

gevaarlijke verkeersmanoeuvres               ja  /  neen*

Alle 8 antwoordden  “ja”

 

parkeren                                                           ja  /  neen*

6x ”ja”, 1 x ”neen”, 1 x ”?”

 

geluidsoverlast                                               ja  /  neen*

6 x ”ja”, 2 x ”neen”

 

vandalisme                                                      ja  /  neen*

2 x ”ja”, 3 x ”neen”, 3 x geen antwoord

 

sluikstort                                                          ja  /  neen*

6 x “ja”, 2x “?”

*  schrappen wat niet past

 

Stellen zich hieromtrent nog andere problemen, en zo ja, welke ?

 • Auto’s rijden véél te snel, zowel in Apollostraat als in Valkenputstraat.
 • Dagelijks en het hele weekend staat er van ongeveer 20u tot ’s morgens een vrachtwagen geparkeerd, in het weekend soms twee.
 • Na inrichting van het pleintje aan de Passendalestraat was alles fijn in orde, maar nu na enkele weken… kom maar eens kijken !
 • Heb lege flesjes en blikjes van bier opgeruimd die in de goot lagen.  Mensen die zoiets uitbaten zouden een parking moeten voorzien.  Bovendien liggen sinds half december buizen in de goot die 2 staanplaatsen van auto’s innemen.
 • Bij aankomst en/of vertrek wordt het doorgaand verkeer dikwijls gehinderd :  wachten, op stoep rijden, …
 • Deze problemen doen zich niet enkel voor door de gebruikers van de feestzalen, maar ook door anderen.

 

Heeft u de politie hier reeds van op de hoogte gesteld, en zo ja, is er daarna verbetering in de situatie gekomen ?

 • Ja, met het ongeval van 25 maart 2005 waarbij de tuinmuur werd omgereden.  Nadien was er geen verbetering.
 • Ik heb daar de politie nog niet van op de hoogte gebracht, want wie ben ik ?
 • Neen.
 • Politie knijpt ogen dicht voor foutief parkeren.
 • Neen.  Misschien kan men de politie eens verzoeken een avond  (of een dag)  controles te komen doen hier.
 • Neen.  Dezen doen alsof er niets aan de hand is en blijven blind voor deze ongemakken van de bewoners in de straat.

 

Indien u nog suggesties heeft om de problemen die zich voordoen op te lossen, mag u deze op de keerzijde van dit blad noteren.  Het staat volledig te uwer beschikking !

o        Ten eerste, het kruispunt terug laten maken zoals het vroeger was !  Zoniet, drempels als alternatief !  Ik woon van 1971 in de Apollostraat en van 1991 op de hoek van de Apollostraat met de Valkenputstraat.  Ten tweede, de voortuin ligt altijd vol hondenpoep.  Hoe dit verhinderen ?  Het is echt geen pretje om dit altijd zelf op te kuisen !

o        Er hadden al lang verkeersdrempels moeten komen op het kruispunt in plaats van die uitstulpingen die de snelheid van veel chauffeurs niet eens beïnvloeden.  Of moeten er eerst nog enkele doden vallen voor men hier iets doeltreffends aan gaat doen ?

o        Naar aanleiding van de recente verkeersongevallen  (de laatste met dodelijke afloop in april)  wens ik nog het volgende te vertellen :  op 5 weken tijd waren er 4 ongevallen op de hoek van de Apollostraat en de Valkenputstraat door het in de verkeerde richting rijden  (de Apollostraat is enkelrichting, er wordt verkeerd gereden vanaf de school in de Ramskapellestraat).  Fietsers, bromfietsers en moto’s rijden in de verkeerde richting, auto’s rijden achteruit tot aan de Lode van Berckenlaan, enz. …  Dit heb ik reeds aan de politie verteld naar aanleiding van één van de zovele ongevallen.  Het is niet meer veilig om hier te wonen, zeker niet met kleine kinderen.  Op de koop toe vinden wij geregeld hondenpoep in de voortuin evenals zakjes met hondenpoep tegen de achtertuinmuur.  Vuilzakken worden uitgekapt in de voortuin tussen de brievenbussen.  Zakken met afval worden achtergelaten tussen de brievenbussen  (ik heb reeds meerdere malen naar de sluikstortcel gebeld om dit op te lossen en een eventuele dader te vinden).18:00 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-05

Reacties op de rellen

Een verslag over de rellen in Berchem hebt u hier al kunnen lezen. Toch willen wij u de reacties van de politieke macht in Berchem zeker niet onthouden.
Deze tekst kan u ook terugvinden in de nieuwe Antwerps Nieuws editie Berchem.

Infarct in het Hart van Berchem

 

 

Op zaterdag 16 april waren er in Berchem zware rellen met 200  (sic)  allochtone jongeren in de hoofdrol.  De oorzaak?  Een banaal verkeersongeval… 

Een  37-jarige Turkse vrouw zou het verkeer gehinderd hebben terwijl agenten een aanrijdingformulier invulden.  Deze vrouw – die stevig weerwerk leverde - moest dan ook door de politie naar het voetpad gebracht worden.  Dit was blijkbaar niet naar de zin van enkele jongeren.  Van overal doken groepjes allochtone jongeren op en zij bestookten de politie met volle drankflesjes en blikjes !  Ter versterking werden er 20 patrouillewagens opgeroepen.  3 agenten raakten gewond en 2 jonge relschoppers werden opgepakt  (die donderdag alweer werden vrijgelaten omdat ze  “geen gevaar voor de maatschappij betekenen”).  Deze aanhouding zorgde voor veel onbegrip  (begrijpen wie kan)  waardoor er zondag nog steeds een gespannen sfeer heerste in Oud-Berchem.  Als  “represaille”  voor de aanhouding van de twee relschoppers werd er later ook nog brand gesticht in de Van Kerckhovenstraat, in het centrum van Antwerpen.

 

Het Vlaams Belang Berchem reageert geschokt op deze gebeurtenissen en betreurt dat het zo weinig media-aandacht heeft gekregen.  Uiteraard past deze rel niet in de  “goed-nieuws-show”  van de  “democratische”  partijen en media.  Als een bedrijf dat een allochtone vrouw-met-hoofddoek tewerkstelt dreigbrieven krijgt staan tv, radio en koningshuis te dringen om dit te veroordelen, maar als allochtonen die zich weigeren te integreren eens te meer de koekenstad op stelten zetten dan wordt dit liefst doodgezwegen omdat dit soort verhalen niet in het multiculturele sprookjesboek passen.

 

Op de Districtsraad van 20 april werd een motie ingediend door CD&V om camera’s te laten plaatsen in de Statiestraat/Driekoningenstraat.  Deze motie werd gesteund door het Vlaams Belang maar de andere partijen wilden hier absoluut niet van weten. 

Groen !  vond zelfs dat alle schuld bij de politie lag omdat deze te onervaren waren en omdat ze te weinig contact hadden met de leefwereld van de allochtonen.  Ze waren nochtans juist het weekend ervoor met die leefwereld in contact geweest en daar waren drie agenten bij gewond geraakt…  Volgens Luc Verhelst van Groen !  (voorzitter van de Commissie Veiligheid)  kunnen alle problemen worden opgelost met meer sportinfrastructuur voor de allochtonen en meer positieve aandacht voor deze mensen.  Hen vragen om zich in te passen in ónze maatschappij is onmenselijk en totaal misplaatst.

 

Volgens SP.a-er Peter Raats hadden de drie gekwetsten eigenlijk geen fysieke schade opgelopen  (waarschijnlijk ingebeelde zieken, er zijn geen agenten meer zoals in onze tijd), er waren eigenlijk helemaal geen gewonden gevallen.  Later in zijn betoog was de Turkse vrouw die het verkeer had gehinderd de enige die gewond was geraakt, maar dat had ze misschien zelf veroorzaakt. 

 

Hoewel Oud-Berchem wordt beschouwd als één van de tien  “hot-spotbuurten”  in Antwerpen met betrekking tot de onveiligheid, is ok de VLD geen voorstander van camera’s.

 

Het Vlaams Belang vroeg aan de Districtsraad om een krachtig signaal naar de Berchemse burgers toe maar moest constateren dat de meerderheid totaal niet klaar is om eender welk probleem aan de pakken dat verband houdt met allochtonen.  Zij willen te allen prijze conflicten vermijden, vermoedelijk uit schrik voor nog meer rellen.

 

Wij constateren dan ook eens te meer dat de multiculturele samenleving  - in zoverre die al ooit heeft bestaan -  totaal failliet is en niet functioneert !

 

Het Vlaams Belang pleit eens te meer voor een strenge aanpak van relschoppers die weigeren om zich aan te passen aan de normen en waarden van onze maatschappij.  In plaats van agenten aan te sporen tot een zachte en tolerante aanpak, moeten wij hen integendeel aanmoedigen om hun taak  - het handhaven van de openbare orde -  met overtuiging en autoriteit uit te oefenen.  Een strenge aanpak van àlle vorming van ordeverstoring, zowel door politie als door justitie, is het enige middel om de straten terug veilig te maken.  Samenleven in een goed functionerende samen-leving kan alleen als we de moed hebben om de mensen die zich agressief en asociaal opstellen tijdig en krachtig tot de orde te roepen.

 

 

Albrecht Cleymans


13:12 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |