03-07-05

11 juli-viering

Vandaag – 3 juli 2005 – organiseerde het district Berchem een 11 juli-viering onder de titel ‘Vlaanderen ons thuis’. Vorig jaar kregen we vanuit het VVB kamp hevige kritiek omdat we toen niet aanwezig waren. Dit jaar was het wel geheel anders. We waren er met een stevige delegatie. Met de vlag in de hand en de aanwezige VBJ’ers gekleed in de bekende polo vertrokken we vanuit het station richting zaal Rubens. Als er dit jaar kritiek geleverd moet worden is het wel op de afwezigheid van de N-VA. Het is niet omdat Bart De Wever zich verontschuldigd heeft, dat er voor de rest geen leden van die partij aanwezig moeten zijn!


dscn20661yj.jpg

Tijdens de viering zelf was het vooral uitkijken naar de toespraak van Bruno Valkeniers (onder andere voorzitter van het ANZ). Tot spijt van enkele aanwezige SP.a’ers hield Valkeniers geen blad voor de mond. Onomwonden sprak hij over de Vlaamse onafhankelijk. Hij haalde goede argumenten boven om die uitspraak te staven. Op alle vlakken is het beter dat Vlaanderen en Wallonië aparte staten in Europa worden, aldus de spreker. Aangezien wij hem daarin geen ongelijk kunnen geven en zijn toepspraak wel ijzersterk was kreeg hij van ons een staande ovatie – daarin niet gevolgd door vele andere aanwezigen!


dscn20785cy.jpg


De muzikale noot werd verzorgd door de volksgroep ’t Kliekske en de Harmonie De Vriendenkring. Ook hier alleen maar lof. Een opwaardering van de Vlaamse volksmuziek kan zeker geen kwaad. Natuurlijk was er ook samenzang met onder andere liederen van Emiel Hullebroeck. Ook De Blauwvoet – van Albrecht Rodenbach – en op het einde de Vlaamse Leeuw werden luidkeels meegezongen.

Het was dus zeker een geslaagde viering. Volgend jaar zullen we zeker weer aanwezig zijn en met een nog grotere vertegenwoordiging! Laat ons wel hopen dat er terug een spreker met diezelfde radicale Vlaamsgezindheid als Valkeniers mogen aanhoren. Al hebben we daar wel onze twijfels over…

Kristof De Bock
19:08 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.