16-07-05

Op vakantie…

Aangezien ik (webbeheerder van dienst) morgen met de VBJ op zomeruniversiteit vertrek zal er de komende tien dagen niets verschijnen op deze weblog. Ik verwijs je trouwens graag door naar de webstek van het Vlaams Belang Nationaal om daar de actualiteit op de voet te volgen: www.vlaamsbelang.org!

Ik hoop tevens dat ik na mijn terugkomst weer gebruik kan maken van mijn eigen HTML code (terug de geel zwarte kleuren) en kan afstappen van deze basis blog. Kan dat niet dan zit er niets anders op om terug heel de code opnieuw te bewerken.

Tot over tien dagen!

Kristof De Bock
17:14 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-05

Vier 11 juli in onze hoofdstad

11 juli komt eraan en dan staat de Vlaamse Beweging natuurlijk niet stil. Toch wil ik uw speciale aandacht vragen voor de activiteit van de NSV (Nationalistische Studenten Vereniging). Zij vieren – net zoals elk jaar -  11 juli in onze hoofdstad Brussel. Nergens is het Franstalig imperialisme zo hard te voelen als daar. Het is daarom nodig om het Vlaamse karakter van onze hoofdstad nog eens extra te benadrukken!

Vier daarom 11 juli mee met de NSV in Brussel (gratis vaten worden voorzien)!

Kristof De Bock

 

Meer info?

MP3-Café
Karperbrug 17, Brussel
In de buurt van de Oude Graanmarkt

info@nsv.be of 0477/93.97.23
13:44 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-05

Leeuwenvlag voor maar € 4!

Leeuwenvlag voor maar €4!!


Heb je nog geen leeuwenvlag om uit te hangen op 11 juli? Bestel er dan vandaag nog één bij de afdeling Berchem. Voor maar 4 euro krijgt u een kwaliteitsvolle leeuwenvlag van 1,5m x 1,15m! Aarzel dus niet en neem contact met ons op!

 

Bestellen?

Albrecht Cleymans
Diananlaan 37
2600 Berchem
tel: 03/321.50.17
gsm: 0485/62.24.15

albrechtcleymans@hotmail.com
vlaamsbelangberchem@hotmail.com
14:58 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-05

11 juli-viering

Vandaag – 3 juli 2005 – organiseerde het district Berchem een 11 juli-viering onder de titel ‘Vlaanderen ons thuis’. Vorig jaar kregen we vanuit het VVB kamp hevige kritiek omdat we toen niet aanwezig waren. Dit jaar was het wel geheel anders. We waren er met een stevige delegatie. Met de vlag in de hand en de aanwezige VBJ’ers gekleed in de bekende polo vertrokken we vanuit het station richting zaal Rubens. Als er dit jaar kritiek geleverd moet worden is het wel op de afwezigheid van de N-VA. Het is niet omdat Bart De Wever zich verontschuldigd heeft, dat er voor de rest geen leden van die partij aanwezig moeten zijn!


dscn20661yj.jpg

Tijdens de viering zelf was het vooral uitkijken naar de toespraak van Bruno Valkeniers (onder andere voorzitter van het ANZ). Tot spijt van enkele aanwezige SP.a’ers hield Valkeniers geen blad voor de mond. Onomwonden sprak hij over de Vlaamse onafhankelijk. Hij haalde goede argumenten boven om die uitspraak te staven. Op alle vlakken is het beter dat Vlaanderen en Wallonië aparte staten in Europa worden, aldus de spreker. Aangezien wij hem daarin geen ongelijk kunnen geven en zijn toepspraak wel ijzersterk was kreeg hij van ons een staande ovatie – daarin niet gevolgd door vele andere aanwezigen!


dscn20785cy.jpg


De muzikale noot werd verzorgd door de volksgroep ’t Kliekske en de Harmonie De Vriendenkring. Ook hier alleen maar lof. Een opwaardering van de Vlaamse volksmuziek kan zeker geen kwaad. Natuurlijk was er ook samenzang met onder andere liederen van Emiel Hullebroeck. Ook De Blauwvoet – van Albrecht Rodenbach – en op het einde de Vlaamse Leeuw werden luidkeels meegezongen.

Het was dus zeker een geslaagde viering. Volgend jaar zullen we zeker weer aanwezig zijn en met een nog grotere vertegenwoordiging! Laat ons wel hopen dat er terug een spreker met diezelfde radicale Vlaamsgezindheid als Valkeniers mogen aanhoren. Al hebben we daar wel onze twijfels over…

Kristof De Bock
19:08 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |