27-08-05

Groene Wandeling

Sinds kort kan je in Berchem de Groene Route volgen, een wandeling die je doorheen de mooiste plekjes van ons district zou moeten leiden.  Op het eerste zicht is dit natuurlijk een zeer mooi plan van de Groenraad en jazeker  - wij hebben inderdaad het potentieel om een mooi en groen district te worden.  Toch zal er dan eerst nog het één en het andere moeten veranderen!

 

Wij hebben de proef op de som genomen. Op de Brilschans en het park Wolvenberg, twee gebieden die je tegenkomt tijdens de Groene Route, zie je naast bomen, planten en een vijver ook wel minder mooie dingen, zoals bijvoorbeeld sluikstort.  Het district kan er niets aan doen dat er wordt gesluikstort maar is er samen met de stad Antwerpen wel degelijk verantwoordelijk voor dat er iets aan wordt gedaan!  Extra controle en toezicht op sommige plaatsen zou geen overbodige luxe zijn.

 

Een ander punt is de toestand van de zitbanken.  Wie tijdens zijn wandeling graag even zou uitrusten moet de nodige moed tonen om op de vieze en smerige banken te willen gaan zitten.  Als ze niet met graffiti zijn bespoten dan zijn ze wel half overwoekerd door struiken.  Dit oogt niet alleen slecht, die banken hebben tevens ook hun praktisch nut verloren…  Ook hier zou dringend iets aan gedaan moeten worden. trappen aan brilschans

 

De wandelpaden zijn een ander heikel punt.  Er zijn er bij die weinig tot niet onderhouden worden.  Neem nu de trap naar de vijver op de Wolvenberg.  Die trap betreden wordt bijna een levensgevaarlijke onderneming aangezien deze bijna volledig tussen het torenhoge onkruid staat.  Het enige onderhoud van de kant van de overheid bestaat uit het regelmatig afrijden van het gras.

 

Graffiti is het laatste storend element waar verandering zou moeten in komen.  Wij vinden dit niet enkel op de zitbanken terug maar ook op de voetgangersbrug en zelfs op het infobord aan de ingang van het park ter hoogte van de Grote Steenweg.  Er is niets lastiger dan tijdens een wandeling midden in het groen nietszeggende slogans als  ‘Snij hem af’  en  ‘Polska’  tegen te komen

 

Als afsluiter moeten we ons toch eens de vraag stellen :  ‘Waarom moest het zover komen?’.  Was een regelmatig toezicht op het park niet veel beter geweest i.p.v. het te laten verloederen ?  Nu zit je met onbruikbare banken, graffiti overal en sluikstort tussen torenhoog onkruid.  Waarom laat het district, en dan met name de verantwoordelijke schepen Martine De Pestel, ons laatste stukje groen verloederen ?  Wil men van die Groene Route echt iets mooi maken, dan zal men daar toch eerst aan moeten werken !

 

Ook de omliggende straten  - die Berchems fraaiste residentiele wijk vormen -  worden overwoekerd door onkruid omdat de stadsdiensten sinds Groen! mee de plak zwaait geen onkruidverdelgers meer mogen gebruiken.  Ook het Vlaams Belang is niet voor het gebruik van onkruidverdelgers, maar wij vinden de wildgroei van het onkruid in onze straten evenmin een goed alternatief.  Indien men geen chemische bestrijdingsmiddelen wenst te gebruiken, zal men gewoon voldoende personeel moeten aannemen om het onkruid op de ouderwetse manier, met de hand, te bestrijden.

 

 

 

Kristof De Bock


10:28 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.