05-09-05

Persmededeling Berchems Vlaams Belang – 2 september 2005.

Initiatief “Kleurrijk Berchem” uitgesteld bij gebrek aan interesse

Alternatief Vlaams feest van Vlaams Belang Berchem gaat wel door

 

 

Op zaterdag 3 september had normaal het initiatief “Kleurrijk Berchem”, georganiseerd door het Berchems districtsbestuur i.s.m. de Turkse moskee uit de Generaal Drubbelstraat georganiseerd, moeten doorgaan. Het was ondermeer de bedoeling om bejaarden uit de dienstenflats De Meere, Den Bogaerd en De Drie Koningen (ongeveer 170 woningen) uit te nodigen voor een bezoek aan de moskee. Na het moskeebezoek zou een barbecue aangeboden worden. Bij gebrek aan interesse moest “Kleurrijk Berchem” noodgedwongen uitgesteld worden tot april volgend jaar.

 

Het traditioneel Vlaams feest, dat het Vlaams Belang aan de bewoners van dezelfde dienstenflats als alternatief aanbood voor het moskeebezoek, gaat wel door. Er zijn 90 inschrijvingen van Berchemse bejaarden voor het middagmaal vanaf 12 uur in zaal Gietschotel, Lode Van Berkenlaan 179 te Borgerhout. Het Scheldekoor treedt er op en de aanwezigen krijgen gratis stoofvlees met puree of frikadellenkoek met krieken.

 

We hadden het juist ingeschat. We wisten dat de Berchemse bevolking niet zat te wachten op Arabische muziek en Turkse kost. De Berchemnaren hebben duidelijk lak aan dergelijke opgedrongen multiculturele initiatieven. De lokale overheid zou beter haar geld spenderen aan de leefbaarheid van Berchem, dan zal het harmonieus samenleven vanzelf verbeteren. “Kleurrijk Berchem” biedt geen enkele meerwaarde en is pure verkwisting van overheidsgeld.

 

Albrecht Cleymans,

Voorzitter Vlaams Belang, afdeling Berchem

(0485/622415)

Een uitgebreid verslag van deze gezellige namiddag waarin Vlaamse cultuur centraal stond zal weldra op deze weblog verschijnen!


10:54 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.