17-09-05

Startschot Antwerpse verkiezingen 2006!

De A-conventie

Op zondag 9 oktober 2005 - precies één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen - geeft het Vlaams Belang het startschot voor de campagne.  Het belang van de gemeenteraadsverkiezingen voor het Vlaams Belang kan nauwelijks overschat worden.  Alle ogen zullen op 8 oktober 2006 gericht zijn op Antwerpen.  Slaagt het Vlaams Belang er in om z’n score nogmaals te verbeteren ?  Neemt het Vlaams Belang in Antwerpen na meer dan 70 jaar socialisme de macht over in Antwerpen ?

Met de A-conventie wil het Vlaams Belang de bakens uitzetten voor de gemeenteraadsverkiezingsstrijd in Antwerpen.  Wat zijn de doelstellingen ? Hoe willen we die bereiken ? Welke middelen zetten we in ? Hoe ziet ons beleidsalternatief er uit ? Wat mag de Antwerpenaar van ons verwachten ?  Sprekers uit binnen- en buitenland zullen aantonen dat het mogelijk is om een alternatief stedelijk beleid op poten te zetten dat komaf maakt met de vreemdelingentoevloed, het criminaliteitsprobleem, de verloedering en de overlast.

We verwachten u op zondag 9 oktober in de Waagnatie aan de Scheldekaaien om samen van wal te steken voor een spetterend verkiezingsjaar !

www.vlaamsbelangantwerpen.be13:37 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-05

Schoolpoortactie

Deze ochtend stonden we met enkele gemotiveerde Vlaams Belang Jongeren aan de schoolpoort van de Heilige Familie. Onze eerste schoolpoortactie van VBJ Berchem was een feit. Enthousiast deelden we de folder ‘Kiezen voor Vlaanderen’ uit aan de schoolgaande jeugd. De voorstellingsbrochures werden dan ook in dank aangenomen. Ons doel is de jeugd bekend te maken met de Vlaams Belang Jongeren en dit op een positieve manier. Alle vooroordelen die over VBJ geschreven worden staan hier in ontkracht.
Deze actie zal zeker niet de laatste zijn die we in Berchem gaan ondernemen! Wens je trouwens nog meer informatie over VBJ? Neem dan snel eens een kijkje op www.vbj.org!

Bestuur VBJ Berchem

vbj_berchem@hotmail.com10:31 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-05

Multicultureel festijn één grote flop!

Het mag wel worden gezegd dat bovenstaande titel wel een kleine glimlach op ons gezicht doet verschijnen. En laat ons eerlijk zijn, we hebben er alle reden toe.

Op drie september moest er in Berchem normaal een heus multicultureel feest plaatsvinden. Bedoeling was om verschillende allochtone verenigingen te laten samenwerken met de autochtone bewonersorganisaties. Op het programma stonden onder andere een moskeebezoek voor de bewoners verschillende RVT’s – waarbij ze ’s middags een gratis lunch aangeboden kregen–, een jongenparlement, een muziekpodium een barbecue enz, … Alles natuurlijk in het teken van de multicultuur ! Met een prijskaartje van ongeveer 8000 euro (!) zouden kosten nog moeite gespaard worden. Zowel de Koning Boudewijnstichting (5000 euro) als de cultuursubsidies (2000 euro) en het district (1000 euro) keken niet op een centje meer of minder.

Maar nu komt het. Blijkbaar is het de Turkse moskee uit de Generaal Drubbelstraat – initiatiefnemer van die gekleurd feestje – helemaal niet gelukt alles tijdig klaar te hebben en heeft het iets meer tijd nodig. Daarom zal het doorgaan in - u leest het goed - april 2006…. Enkel het moskeebezoek heeft plaatsgevonden – en het mag gezegd worden, ze zaten zeker niet aan de 90 man die het Vlaams Belang Berchem heeft kunnen optrommelen.  Voor al de rest van de dag hebben ze meer dan 8 maanden extra de tijd nodig….

Ons alternatief feest was dan weer een gigantisch succes. Meer dan 90 mensen waren getuige van een gezellig samenzijn met Vlaamse kost. Er werd gezongen en gelachen en met veel smaak werden de kriekjes en het stoofvlees verorberd. trappen aan brilschans
Het Scheldekoor zorgde voor de muzikale noot en bracht met typisch Vlaamse liederen meerdere keren het publiek aan het zingen.  

De toespraak die gegeven werd door VBJ-Berchem voorzitter Vidkun Deprins was hard tegenover de multiculturele maatschappij en de arrogante houding van links in dit gehele plaatje. Sinds de veroordeling van het Vlaams Blok is het moeilijk geworden openlijk kritiek te geven op de multikul, en dat is volgens hem onaanvaardbaar. Ook heeft ‘Elke cultuur eigenschappen van een andere cultuur nodig, maar er moet een dominante eigen cultuur zijn’, aldus Vidkun. Wie zijn wij om hem ongelijk te geven!

Wederom is het bewezen dat de multikul niet werkt. De duizenden euro’s aan subsidies helpen niets. De Berchemnaar heeft liever zijn eigen cultuur en heeft een hekel aan het opdringerige van de multiculturele samenleving.

 

 

Kristof De Bock


13:08 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-05

Persmededeling Berchems Vlaams Belang – 2 september 2005.

Initiatief “Kleurrijk Berchem” uitgesteld bij gebrek aan interesse

Alternatief Vlaams feest van Vlaams Belang Berchem gaat wel door

 

 

Op zaterdag 3 september had normaal het initiatief “Kleurrijk Berchem”, georganiseerd door het Berchems districtsbestuur i.s.m. de Turkse moskee uit de Generaal Drubbelstraat georganiseerd, moeten doorgaan. Het was ondermeer de bedoeling om bejaarden uit de dienstenflats De Meere, Den Bogaerd en De Drie Koningen (ongeveer 170 woningen) uit te nodigen voor een bezoek aan de moskee. Na het moskeebezoek zou een barbecue aangeboden worden. Bij gebrek aan interesse moest “Kleurrijk Berchem” noodgedwongen uitgesteld worden tot april volgend jaar.

 

Het traditioneel Vlaams feest, dat het Vlaams Belang aan de bewoners van dezelfde dienstenflats als alternatief aanbood voor het moskeebezoek, gaat wel door. Er zijn 90 inschrijvingen van Berchemse bejaarden voor het middagmaal vanaf 12 uur in zaal Gietschotel, Lode Van Berkenlaan 179 te Borgerhout. Het Scheldekoor treedt er op en de aanwezigen krijgen gratis stoofvlees met puree of frikadellenkoek met krieken.

 

We hadden het juist ingeschat. We wisten dat de Berchemse bevolking niet zat te wachten op Arabische muziek en Turkse kost. De Berchemnaren hebben duidelijk lak aan dergelijke opgedrongen multiculturele initiatieven. De lokale overheid zou beter haar geld spenderen aan de leefbaarheid van Berchem, dan zal het harmonieus samenleven vanzelf verbeteren. “Kleurrijk Berchem” biedt geen enkele meerwaarde en is pure verkwisting van overheidsgeld.

 

Albrecht Cleymans,

Voorzitter Vlaams Belang, afdeling Berchem

(0485/622415)

Een uitgebreid verslag van deze gezellige namiddag waarin Vlaamse cultuur centraal stond zal weldra op deze weblog verschijnen!


10:54 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |