31-10-05

Persbericht: Merodefeesten 6 november totaal onaanvaardbaar

Persbericht: Merodefeesten 6 november totaal onaanvaardbaar

Met weerzin nemen de Vlaams Belang Jongeren Berchem kennis van het feit dat op 06.11.05 een manifestatie plaatsvindt, georganiseerd door het district Berchem, om hulde te brengen aan graaf Frederik De Merode.
Deze 'Merodefeesten' kaderen tevens in de viering van 175 jaar België.

Voor de Vlamingen is het bestaan van België nochtans geen reden om te feesten: de rebellie van 1830, georganiseerd door de Franstalige bourgeoisie,
was voor Vlaanderen het begin van een schandalige uitbuiting en culturele onderdrukking die tot vandaag voortduurt oa. in de vorm van de gigantische geldtransfers van Vlaanderen naar Wallonië en de verdere verfransing van Brussel en Vlaams Brabant, gepaard gaande met een enorme minachting van het Vlaamse volk door de Franstalige politici.

In dit kader zien wij er dan ook het nut niet van in om hulde te brengen aan een of andere onbetekenende, misleide figuur die 175 jaar geleden toevallig in Berchem werd begraven.
Eveneens menen wij dat er in Berchem wel nuttiger projekten zijn om het geld van de belastingbetaler aan te besteden dan aan een dergelijk totaal misplaatst spektakel.

Wij doen hiermee dan ook een oproep aan iedere rechtgeaarde Berchemnaar en Vlaams nationalist om een stem van protest te laten horen.

De Vlaams Belang Jongeren van Berchem zullen alleszins aanwezig zijn op 6 november om hun ongenoegen te uiten.

VBJ Berchem09:53 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.