25-12-05

 Prettig Kerstfeest!

Het Vlaams Belang Berchem

wenst

iedereen een prettig Kerstfeest!

 10:40 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-12-05

Terug meer Vlaamse jeugd in het voetbal!

Onze eerste klasse voetbalcompetitie biedt steeds meer plaats voor buitenlandse spelers.   Sinds het Bosman-arrest van tien jaar geleden trekken voetbalclubs steeds vaker spelers uit het buitenland aan.

 

Ook in lagere afdelingen wordt minder en minder de kaart getrokken van de eigen jeugd.

Veel clubs investeren (vooral om financiële redenen) niet meer in jeugdwerking, maar opteren voor goedkope buitenlanders die meestal geen sportieve meerwaarde bieden.

De Vlaamse Vereniging voor Jeugdvoetbal pleit voor een drastische beperking van het aantal verschillende nationaliteiten  in onze voetbalcompetitie.

Nu kan in principe elke club in onze competitie alleen met buitenlanders spelen zonder een speler uit eigen regio of land.

De buitenlandse voetballers domineren nu meestal de ploegopstelling en dit vooral in eerste klasse.

 

In praktijk moeten we enkel maar naar het clubelftal van S.K.Beveren kijken.

Het is een schoolvoorbeeld hoe deze club haar eigenheid en identiteit verliest door de stroom van buitenlandse voetballers. Maar ook bij onze Antwerpse ploegen is het problematisch. Bij Germinal Beerschot en  R. Antwerp F.C staan af en toe maar enkele Vlamingen op het veld.

Met het verplicht beperken van het  aantal buitenlanders zouden de clubs meer geld investeren in onze eigen Vlaamse jeugd.

 

Tevens is de Vlaamse Vereniging voor Jeugdvoetbal van mening dat het aantal toeschouwers zou toenemen daar spelers van eigen streek meer binding hebben met de eigen supporters.

FIFA-baas Sepp Blatter is voorstander dat in een clubelftal minstens 6 spelers uit eigen land afkomstig moeten zijn.

Een stap in de goede richting, maar de enige oplossing is een limiet van 3 buitenlanders.

Dat wilt zeggen, zoals voorheen het geval was, elke club wordt verplicht om minimum 8 spelers uit eigen land op te stellen.

De voetbalbond en de Euro-politici moeten maatregelen treffen om het aantal verschillende nationaliteiten in het voetbal drastisch te beperken.

 

V.V.J.-voorzitter Jan Claessen                                                                                      

jan.claessen1@telenet.be


19:47 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |