05-01-06

Rotte eieren tegen gevel!

Als voorzitter van de Berchemse Vlaams Belangafdeling krijg ik vaak het verwijt dat mijn partij onverdraagzaam is  - en bij uitbreiding ikzelf ook.  Persoonlijk ben ik al jaren van mening dat de onverdraagzaamheid zich niet zozeer aan onze kant bevindt, een mening die vannacht nog maar eens werd bevestigd.

 

Toen een onbekende tijdens de verkiezingscampagne in 2000 een rot ei tegen mijn gevel smeet, had ik nooit kunnen denken dat dit het eerste incident in een lange rij zou worden.  Sedertdien werden de rozenstruiken in mijn voortuin gemolesteerd, werden onze beide gezinswagens reeds verscheidene malen bekrast en beschadigd, werd er in 2003 een verkiezingsbord dat in de voortuin stond in stukken gebroken en in brand gestoken en kreeg ik ontelbare anonieme dreigtelefoontjes en –brieven en haatmails. 

Vorige week sneeuwde het voor één keer in ons anders zo gematigde landje  (op klimaatgebied dan toch).  Prompt bekogelden enkele jonge kereltjes van Marokkaanse afkomst onze ramen met een heleboel sneeuwballen.  Dit liep zodanig de spuigaten uit dat de ramen op de duur dreigden te sneuvelen, dus toen stapte ik naar buiten en sommeerde hen te stoppen  - wat ze warempel ook deden. 

 

Incident gesloten ?  Niet helemaal… deze nacht, enkele minuten voor middernacht, werd onze voorgevel bekogeld met eieren.  Verscheidene daarvan vlogen kapot tegen de venster op de 1ste verdieping, waaraan nog kerstversiering hangt en de wens  “Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil”.  Ik rende meteen naar buiten, maar er was niemand meer te bekennen in de straat.  We belden de politie, die PV zullen opmaken van dit zoveelste geval van vandalisme.

Vorige week sneeuwballen, deze week eieren… wat zullen het volgende week zijn ?  En de verkiezingen liggen nog 9 maanden in het verschiet, dat is bijna 40 weken !

Nogmaals, wie is er onverdraagzaam ?  Ik ken veel mensen binnen het Vlaams Belang, en geen enkele daarvan amuseert zich met ’s nachts de huizen van andere mensen te besmeuren of te beschadigen. 

 

Niet wíj houden ons met dit soort nazi-praktijken bezig, maar precies die mensen die de goegemeente graag willen doen geloven dat wij extremisten zijn.

 

Albrecht Cleymans,

Voorzitter Vlaams Belang Berchem

De foto's:

  

       

10:08 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.