18-01-06

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie Vlaams Belang Antwerpen!

Woensdag 25 januari 2006:
 
Nieuwjaarsreceptie Koepel Antwerpen met voorstelling nieuw boek van Filip Dewinter : "Antwerpen troef !"
 

Zaal Elzenveld

Lange Gasthuisstraat Antwerpen

start om 20 u

 

21:03 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-06

Afdelingsfeest

Zondag 29 januari 2006 te 14 uur :

worstenbrood- en appelbollennamiddag

met als sprekers :

Anke Van dermeersch

en

Marie-Rose Morel

 

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert uw Berchemse Vlaams Belangafdeling een gezellige namiddag, die dit jaar in het teken staat van  « de vrouw in de politiek », met als gastspreeksters Anke Van dermeersch en Marie-Rose Morel. 

 

Dit afdelingsfeest gaat naar goede gewoonte door in zaal Gietschotel, Lode van Berckenlaan 179 te Borgerhout en begint om 14 uur. 

 

Voor € 4,- kan u er genieten van een warme drank met naar keuze 2 worstenbroden, 2 appelbollen of 1 worstenbrood en 1 appelbol  - en van goed gezelschap en een gezellige babbel natuurlijk.

 

Inschrijven kan vóór 22 januari door middel van de bijgevoegde overschrijving  (vermeld uw naam en wat u wenst te eten).

 

Voorafgaand aan deze worstenbrood- en appelbollennamiddag is er vanaf 12 uur een algemene ledenvergadering voorzien. De leden die hieraan wensen deel te nemen verwachten wij om 12 uur stipt.  We zullen hier de werking van onze afdeling bespreken en onze visie op het gevoerde beleid.  Zeker in dit verkiezingsjaar mag u de kans niet laten liggen om als lid aktief deel te nemen aan de werking van onze Berchemse afdeling !

 

Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij onze afdelingsvoorzitter :

Albrecht Cleymans

Dianalaan 37

2600 Berchem

tel. 03/321.50.17

gsm 0485/62.24.15.

 

Namens het bestuur van de Vlaams Belangafdeling Berchem,

 

Albrecht Cleymans
Voorzitter.

 

10:57 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-01-06

Rotte eieren tegen gevel!

Als voorzitter van de Berchemse Vlaams Belangafdeling krijg ik vaak het verwijt dat mijn partij onverdraagzaam is  - en bij uitbreiding ikzelf ook.  Persoonlijk ben ik al jaren van mening dat de onverdraagzaamheid zich niet zozeer aan onze kant bevindt, een mening die vannacht nog maar eens werd bevestigd.

 

Toen een onbekende tijdens de verkiezingscampagne in 2000 een rot ei tegen mijn gevel smeet, had ik nooit kunnen denken dat dit het eerste incident in een lange rij zou worden.  Sedertdien werden de rozenstruiken in mijn voortuin gemolesteerd, werden onze beide gezinswagens reeds verscheidene malen bekrast en beschadigd, werd er in 2003 een verkiezingsbord dat in de voortuin stond in stukken gebroken en in brand gestoken en kreeg ik ontelbare anonieme dreigtelefoontjes en –brieven en haatmails. 

Vorige week sneeuwde het voor één keer in ons anders zo gematigde landje  (op klimaatgebied dan toch).  Prompt bekogelden enkele jonge kereltjes van Marokkaanse afkomst onze ramen met een heleboel sneeuwballen.  Dit liep zodanig de spuigaten uit dat de ramen op de duur dreigden te sneuvelen, dus toen stapte ik naar buiten en sommeerde hen te stoppen  - wat ze warempel ook deden. 

 

Incident gesloten ?  Niet helemaal… deze nacht, enkele minuten voor middernacht, werd onze voorgevel bekogeld met eieren.  Verscheidene daarvan vlogen kapot tegen de venster op de 1ste verdieping, waaraan nog kerstversiering hangt en de wens  “Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil”.  Ik rende meteen naar buiten, maar er was niemand meer te bekennen in de straat.  We belden de politie, die PV zullen opmaken van dit zoveelste geval van vandalisme.

Vorige week sneeuwballen, deze week eieren… wat zullen het volgende week zijn ?  En de verkiezingen liggen nog 9 maanden in het verschiet, dat is bijna 40 weken !

Nogmaals, wie is er onverdraagzaam ?  Ik ken veel mensen binnen het Vlaams Belang, en geen enkele daarvan amuseert zich met ’s nachts de huizen van andere mensen te besmeuren of te beschadigen. 

 

Niet wíj houden ons met dit soort nazi-praktijken bezig, maar precies die mensen die de goegemeente graag willen doen geloven dat wij extremisten zijn.

 

Albrecht Cleymans,

Voorzitter Vlaams Belang Berchem

De foto's:

  

       

10:08 Gepost door Vlaams Belang Berchem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |